zondag 27 januari 2008

Adoptie: geen keuze meer tussen jongen/meisje

Nieuwe wet in België: gedaan met geslachtskeuze inzake adoptie. Vroeger mocht men vrij kiezen. Zelfs in de beginperiode van adoptie begin jaren '70, kon men zelfs 2 kinderen tegelijk adopteren. In de loop van de jaren is dit veranderd naar 1 kind en is de adoptieprocedure enorm verstrengd(en soms wel terecht).
De argumentatie waarom men nu niet meer mag kiezen is wel terecht. Heel veel kandidaat-adoptieouders kiezen niet voor een jongen omwille van racisme en moeilijker op te voeden. Ik ben zelf geadopteerd en wil meteen die stelling ontkrachten. Als men echt een kind wil van een ver land, hoe kan je nu al "programmeren" dat jouw kind problemen gaat krijgen. Van een eigen biologisch kind weet je zelf ook niet hoe hij/zij zal worden. En racisme is maar een heel klein onderdeel in de levensloop van een anderskleurig opgroeiend kind. De taak van de ouders is om hun kind zo goed mogelijk te integreren en te steunen in zo'n momenten.
Bijgevolg: wie een kind wil op een natuurlijke manier of via verschillende manieren van kunstmatige inseminatie kiest toch ook niet welk geslacht?

Geen opmerkingen: