dinsdag 19 februari 2008

Integratie in Europa: hoe goed doen ze het?Het is al ver gekomen. De Marokkaanse ambassadeur is op het matje geroepen in Nederland, alsook de Turkse in Duitsland.
"De Marokkaanse gemeenschap moet in het buitenland worden beschouwd als een zeventiende regio van het thuisland en de Turkse gemeenschap moet zich niet hard inspannen om zich aan te passen en hun cultuur in ere houden".
De meerderheid van andere culturen in Europa passen zich inderdaad aan of doen toch tenminste goed hun best. We mogen niet wereldvreemd zijn, maar als dergelijke buitenlandse staatshoofden zo uitspraken doen, is dit zeker niet goed voor de integratie met de huidige bevolking. In Europa zitten we al met een zoveelste generatie, die amper goed hun thuisland kennen. Het zal de jongeren een worst wezen, want die zijn meestal al goed geïntegreerd, spreken beide talen en doen dingen samen met de huidige bevolking.
Dat bepaalde landen van Europa woedend zijn, is duidelijk. En voor Turkije is het toch heel belangrijk als zij bij de Europese Unie willen komen.

Geen opmerkingen: