woensdag 13 februari 2008

Internet: informatie bij de hand!!We staan er werkelijk niet meer bij stil. Als je iets niet weet, dan zoek je zeker niet in een boek, bel je niet naar 1207 en kijk je niet naar het nieuws(omdat je het net gemist hebt).
Het antwoord van Jan en alleman: het internet!
Zoals bij vele technologische snufjes en communicatiemiddelen was het oorspronkelijk niet bedoeld voor de gewone mens. De eigenlijke geboorte is ontstaan in 1962 door, wat had je gedacht, de Amerikanen. Na 2 wereldoorlogen en vooral de "koude oorlog" tegen de Sovjet Unie, vonden de Amerikanen dat ze zich moesten bewapenen tegen een atoomoorlog. Hiervoor was een onfeilbaar geheim communicatiemiddel onontbeerlijk. Jaren gaan er overheen met verdere ontwikkelingen en in 1992 is het World Wide Web('www') gelanceerd. Later komt Real Audio en Streaming Video en het "plezier" is begonnen. Het Pentagon doet niet meer mee(logisch) en begint een eigen superbeveiligd netwerk.

De publieke opinie is verdeeld. Voor sommigen een Gods-geschenk, voor anderen een Judas-gift. De schoolgaande jeugd zal je niet horen klagen en de generatie die er mee geboren wordt, die weten van niet beter. Toch moet men bij alles goed opletten. We hebben een te veel aan informatie. Welke site is nu de beste, welke is waarheidsgetrouw. Het blindelings vertrouwen in het internet kan soms wel problemen veroorzaken.


KLICK, KLICK...


de muis en de vingertop
nemen het over
klick, klick,...slechts 3 seconden
verwijderd van je antwoord
Hoeven we nog na te denken?!

maak nu maar een heel mooi essay
klick, klick,...rechtermuisknop
kopiëren, plakken
Hoeven we nog te schrijven?!

neem een echte foto met je digitale camera
klick, klick,...
inkleuren, verscherpen en klaar
Hoeven we ons nog in te spannen?!

Als het domme Internet zo slim is,
dan heeft de pientere Mens het wel mis!!

Geen opmerkingen: