zaterdag 8 maart 2008

Pas op!! Klankenspel van cola-flesjes.Ik was aan het denken hoe je het best ongewenst bezoek kan vermijden als je er niet bent en zeker als je ook thuis bent. Er bestaan genoeg hoogtechnologische snufjes en materialen om je huis te beschermen. Maar die kosten soms veel geld. Dus, laten we ons briljant boerenverstand gebruiken, rekening houden met de wet op de bescherming van je eigendom.

De klassieker is nog altijd een kijkgaatje in je voordeur. Esthetisch niet mooi, doeltreffend: zeker. Het is de ouderwetse gluurmethode. Enkel handig als je er zelf door kijkt. Het kettingetje als extra slot heeft soms ook zijn nut. Een stukje bezemsteel in de gleuf achter de schuifdeur is ook heel handig.

Sfeerverlichting 's nachts is mooi en rustgevend. Een welkomstgeschenk voor een inbreker die niet zo goed ziet in het donker. Je hebt misschien geen hond. Maar een foto van een Pitbull Terriër in de living of in de keuken kan ook wonderen doen. Zeker wanneer die onbekend iemand reeds binnen is.

Wat hebben die cola-flesjes in godsnaam met dit te maken? Je spaart wat aluminium cola-flesje en/of frisdrankblikjes en hecht ze vast aan een touw. Die hang je dan op ter hoogte van je achterdeur of andere deur. Wanneer de dief binnenkomt, krijgt hij zeker en vast gratis klankgeroffel! Wees gerust, je zal het tot boven in je slaapkamer wel horen. Maar ik zal misschien braafjes in mijn bed blijven. Je wagen zo dicht mogelijk tegen je sectionale poort parkeren is ook goed. En een vijsje aan de binnenkant van de geleiders plaatsen is heel nuttig. Krijgen ze je poort toch open, dan blijft die gewoon vaststeken.

Er zijn natuurlijk nog andere alternatieven, maar dan doe ik zelf 'inbraak' op de wet. Dus, ik zou het maar voorlopig hierbij houden.

Een goede nachtrust!!

Geen opmerkingen: