woensdag 14 mei 2008

De Japanse autobandmugVanavond hoorde ik op radio 1 dat er een mug door de luchtbarrière van ons land is doorgedrongen. Deze keer blijkbaar niet al vliegend, maar al rollend wil dit kleine ding ons met een ippon vellen. Ja, welke kleur van gordel weet ik niet, maar 'imported from Japan'.

Raar maar waar: zelfs als de eitjes opdrogen zijn ze nog levensvatbaar. 'Second life' en ze moeten nog geboren worden. Het Tropisch Instituut tilt er niet zo zwaar aan, het is te zeggen dat ze zichzelf aan een muggenbeet moeten verdedigen. Niets abnormaals omdat ze jaarlijks aan muggenvangerij doen. De meeste zijn ongevaarlijk, maar het is zo dat bepaalde muggen ziekten kunnen overdragen met nog andere invloeden.

Wat die autobanden ermee te maken hebben? In ieder geval het moeten wel Japanse zijn, want zo zijn ze ontdekt. Als het afgedankte banden zijn, wat komen ze dan hier doen? En als het nieuwe zijn, dan stel ik mij de vraag wat de kwaliteit is. Ze zitten blijkbaar aan de binnenkant van de banden waar er een beetje water in ligt. De beste biotoop!! - Nieuwe band??

Propaangas omgezet in water, CO2 en warmte is de beste manier om ze te vangen. Iedereen aan de slag!

Geen opmerkingen: