donderdag 24 juli 2008

De Meetjeslandse balloonmeetingEindelijk is het zover. De start van de Eeklose feesten, te beginnen met de ons welbekende balloonmeeting. Al 2 jaar na elkaar was het een kwakkelweer en zijn de luchtballons niet opgegaan. Dit jaar is het terug bang afwachten. Ze voorspellen nochtans een mooi weekend. De beste weer-ingrediënten zijn soms te mooi om waar te zijn; het zonnetje en vooral een heel klein beetje wind!

Dit gebeuren was oorspronkelijk begonnen als een evenement voor één dag. Er gingen nog niet veel ballonnen op. Geleidelijk aan kwam dan ook de internationale belangstelling en vond AVS en stad Eeklo het een mooi volksevenement. Van ver kwamen de mensen afgezakt naar de stad van de Herbakker. Jong en oud, en vooral onze kinderen. Als ze niet opgaan is het een grote teleurstelling en mogen we het terug gaan uitleggen.

Door de talrijke sponsors en mediareclame is het een van de bekendste meetings in ons land. De landen die meedoen zijn: België, Nederland, Italië, Engeland, Luxemburg, Duitsland, Polen, Frankrijk, USA,… Het is een 3-daags spektakel van vrijdagavond tot en met zondagavond!!

1 opmerking:

Gudrun zei

Hallo,

Voor Anouk was het opkomen van de ballonnen een waar spektakel!
Later wil ze dit eens doen met mama en ik zie dit wel zitten!
Gudrun.