vrijdag 12 december 2008

Verborgen gebrek
Leuke anekdote
Het zal je maar overkomen.

We zitten bij een merkverdeler van hoge dure klasse wagens, bijvoorbeeld Audi. Een doordeweekse dag. Een klant had een afspraak gemaakt met reservatie van een vervangwagen die hij een paar dagen nodig had. Toen hij terug kwam zei de klant dat die wagen helemaal niet optrok en dat er echt iets mis was met deze gloednieuwe vervangwagen(nog maar een paar duizenden km's op de teller). Het personeel was wel verwonderd, want dit hadden ze nog niet meegemaakt. De vervangwagen bolde toch al een tijdje en werd al door verschillende mensen gebruikt.

Goed, de volgende dag vroegen ze aan een mekanieker om eens een testritje te maken. Die mekanieker was ook al stomverbaasd en vroeg toch de mening aan een ander. Het klopte in ieder geval wat die klant beweerde. Tenslotte begon de zaakvoerder aan iets te denken. Wat zijn mekaniekers misschien eerst hadden moeten doen, deed hij uiteindelijk als laatste. Hij trok de motorkap open. Tot hun grote verbazing zat er een andere motor in de wagen. Een oude type. Niemand kon het geloven. Vlug kijken ze wie er laatst de vervangwagen heeft gebruikt. Het was iemand die zuiver de wagen heeft gebruikt om te testen voor 1 dag. Bij navraag aan de politie bleek die persoon zelfs niet te bestaan. Een peperdure wagen eventjes gedegradeerd in waarde! De zaakvoerder was gelukkig verzekerd, maar toch. Met nog een beetje humor zei hij; "welke mekanieker een motor op één dag kan vervangen, mag direct bij mij beginnen."

Geloof me dit is nog niet alles. Het gesjoemel met wagens zit jammer genoeg nog altijd in de criminele sfeer. Waarom moeilijk maken als het gemakkelijk kan. Een persoon stapt gewoon de werkplaats binnen en vraagt of die wagen met nrplaat xyz klaar is. De nietsvermoedende werknemer laat de persoon in de wagen stappen om vervolgens dan weg te rijden. Tegen 17.00h komt de echte klant en vraagt als zijn voertuig al klaar is. Ik moet je de rest niet vertellen. In mijn job is het gelukkig nog niet gebeurd. Moeilijk wordt het als een koppel aan het scheiden is of gescheiden zijn. Als de ene partner weet dat de wagen in de garage is en de wagen komt afhalen, dan is dit niet zo leuk en ook niet ons probleem(tenzij wij op voorhand weten van de klant dat ze uit elkaar zijn-wordt ons meestal meegedeeld om de naam en adres te wijzigen).

1 opmerking:

Annelies D zei

Geweldig!
niet fijn voor de beroofde, maar je moet het lef toch maar hebben...

Doet me denken aan een gemeentwerf waar ik vroeger woonde, die ze hebben leeggerooft. Buurtbewoners kwamen nog kijken wat die mannen op een zondag kwamen doen en uit medelijden met die 'arme gemeentearbeiders die op zondag moeten werken' hebben ze ze nog koffie gebracht!

De brutale hebben de wereld he...

Annelies
www.smidse.be