woensdag 2 september 2009



Minder leuke anekdote



Een nog jonge vrouw (begin de twintig) komt binnen. Ze is de vriendin van een klant die een tijdje geleden een wagen gekocht heeft. Hoewel het weer bewolkt was, had ze een donkere zonnebril aan. Ik liep haar voorbij en dacht direct hier klopt iets niet. Ik zag nog een dikke pleister net onder haar oog. Mijn betrokkenheid in de leefwereld van onze klanten begint te werken. Wat abnormaal lijkt valt op. Maar dit is toch een eigenaardig bizar verhaal.

Een tijdje geleden was ze voor een poosje uit elkaar met haar vriend. Blijkt dat haar vriend te doen had met een jong meisje van 15 jaar. Het is te zeggen, dat het meisje zot liep achter haar vriend. Gezien het uit was, gaf dat geen probleem. Maar toch. Ze was minderjarig en dat leek voor de vriend toch niet de juiste oplossing. Het meisje bleef verliefd lopen achter hem. Ondertussen was hij en zijn vriendin terug samen. Wat is er dan gebeurd? Wel, het 15-jarige meisje kon dit niet verdragen dat ze terug samen waren. Met als gevolg dat grote broer van de minderjarige naar het andere meisje is gereden en haar daar wat flinke meppen heeft verkocht. Dit hou je echt niet voor mogelijk, maar toch is het gebeurd. Ze heeft natuurlijk aangifte gedaan bij de politie.

Maar het vervolg kennen we niet, maar weten wel wat er eventueel zou kunnen gebeuren. Ze zei dat haar vriend de grote broer van het veel te jonge meisje eens goed onderhanden ging nemen met nog een paar vrienden. Dit wraakzuchtig verhaal speelt zich af in een gewone kleine gemeente. De tijd van de 'gangs' is zo te zien nog altijd 'alive and kicking'. Zinloos geweld, maar het is altijd te laat. Zolang dat iemand zijn/haar verhaal kan vertellen is het goed. Maar hoe erg is dat nu niet? Wat nu vreemd is aan deze story is dat je zou verwachten dat grote broer de vriend van het meisje een mep zou geven, maar het draaide blijkbaar anders uit.

Als je verder denkt, dan zie je dat wraak - zeg maar jalouzie - tussen twee vrouwen nog ingewikkelder in elkaar zit. Het is zij die moet boeten, want ze ziet haar onmogelijke liefde nog altijd graag. Dit zou voor mij de enige verklaarbare uitleg zijn, hoewel ik heel deze gevaarlijke actie afkeur.

Geen opmerkingen: