maandag 23 november 2009

Geboortepremie & de vroedvrouw


Een leuke anekdote!


In sommige families worden kinderen thuis geboren. Ik zou niet durven zeggen dat thuisbevallingen in de lift zitten, maar in sommige vreemde culturen in België komt dat nog regelmatig voor. Lees aandacht dit volgend verhaal:

Een jongetje wordt geboren in een familie. De ouders bellen een zelfstandig vroedvrouw op die aangifte komt doen van de geboorte, zodat het gezin een geboortepremie kan opstrijken.  In een ander gezin wordt de volgende dag ook een baby thuis geboren. Er wordt opnieuw naar een vroedvrouw gebeld. Diezelfde vroedvrouw doet plichtsbewust de aangifte. Maar ze voelde iets aan, maar wist niet wat. Een twee dagen later werd er terug naar een vroedvrouw gebeld, toevallig terug dezelfde. Maar deze keer heeft ze de aangifte niet willen doen, en heeft ze de politie verwittigd. De derde baby leek verdomd goed op de eerste en de tweede. Ze herkende dat die een klein schrammetje had op zijn neusje of ergens anders. Het onschuldig spruitje had wel drie keer een verschillende naam, op drie verschillende domicilie-adressen. En het was nog altijd hetzelfde kind waar op het eerste adres aangifte werd gedaan.

De achterpoortjes in de wet, gezondheid, en doe zo maar voort is onvoorstelbaar. Gelukkig een oplettende vroedvrouw, die dit een duistere zaak vond.

Geen opmerkingen: