dinsdag 17 september 2013

HBO

Al van in 1991 kende ik HBO, toen ik een jaar in de Caraïben woonde. Ze waren vooral gekend voor 24/24 uitzenden van films en series. De series waren nog niet talrijk. Maar HBO was toen maar een gewone zender. Meer dan een decennia verstrijkt, en er komen super goede series, vol met spanning en avontuur.

Vooral dat laatste komt regelmatig in the picture. HBO produceert zelf nieuwe series. Ingrediënten: bloed, bloot,... en nog meer bloot. Dat daar vroeg of laat kritiek van zou komen, is bedenkelijk. Maar het oog wilt ook wat. Maar hier gaat de heisa niet over. Als acteur, maar vooral als actrice is het bijna 80% zeker dat je naakte lichaam in al zijn glorie en in gewaagde posities het scherm passeert. Dit is nu eenmaal het concept. Als die acteurs dat kunnen en willen, waarom niet?

Extra reclame kan HBO wel gebruiken van critici. In plaats van het negatief voor te stellen, vind ik dat het filmpje zo cool en grappig is, dat het niet het gewenste effect heeft voor wat het eigenlijk was bedoeld.

Geen opmerkingen: